Top

Strijkinstructie

Strijkinstructies:

1. De temperatuurinstelling is belangrijk om een goed resultaat te bereiken. Voor de strijkletters is een constante temperatuur van 175°C gewenst. Bij strijkapparaten (elk apparaat kan iets afwijken) ligt deze temperatuur ongeveer bij de max. instelling voor katoen. Laat het strijkapparaat goed op temperatuur komen en zorg voor een gelijkmatige verhitting.

2. Zorg dat het te bedrukken materiaal glad ligt. Strijk het eventueel eerst om resterend vocht te laten verdampen en om vouwen onder de transfers te voorkomen. Hierdoor smelt ook de lijm beter.

3. Leg de transfers op het te bedrukken materiaal met de doorzichtige drager naar boven, zodat u de tekst kunt lezen.

4. Zorg ervoor dat de transfers niet aan het strijkapparaat kunnen vastplakken. Indien geen doorzichtig drager aanwezig is gebruik hiervoor dan een dunne doek of bakpapier.

5. De tijd van het persen moet goed zijn. Voor de strijkletters dient u 15-20 seconden voor een gelijkmatige druk te zorgen. Bij een iets lagere temperatuur enkele seconden langer, eventueel in 2 keer verdeeld.

6. Voor de strijkletters is een gemiddelde druk bij het persen nodig. De kunststof drager na afkoelen voorzichtig verwijderen.

7. Eventueel nog 3 a 4 seconden napersen met een dunne doek of bakpapier over de tekst of afbeelding. Laat het materiaal 24 uur rusten voor de eerste keer wassen. Was en strijk altijd met de binnenkant buiten.